Aš: Pošta chce zrušit oddělení doručovatelů

Aš: Pošta chce zrušit oddělení doručovatelů
Důrazný nesouhlas s chystanou reorganizací pobočky České pošty v Aši vyjádřil starosta Aše Dalibor Blažek v dopise, zaslaném Generálnímu řediteli České pošty, s. p. Ing. Romanu Knapovi. Na dopis, odeslaný 19. listopadu, vedení města Aše dosud odpověď neobdrželo.

„O chystaných změnách jsem se dozvěděl neoficiální cestou, a to od zaměstnanců ašské pošty. Reorganizace spočívá ve zrušení oddělení doručovatelů listovních zásilek a jeho převedení do Chebu. Pět z deseti doručovatelů podle mých informací proto už dalo výpověď z pracovního poměru. Hrozí tak, že roznášku zásilek budou v Aši zajišťovat doručovatelé z Chebu, tedy lidé bez místní znalosti,“ uvedl starosta.

„Zřejmě se tak děje po vzorku přemístění balíkových zásilek, které jsou z Chebu do Aše rozváženy již nějaký čas. To ještě chápeme jako logický krok, nicméně ani v této oblasti jsme se slibovaného zlepšení kvality v doručování balíků nedočkali. Naopak, stalo se velkým rizikem potkat pošťácké auto na silnici, protože doručovatelé ve snaze stihnout rozvoz v určeném čase, jezdí, mírně řečeno, velmi nebezpečně“.

„Pošta a pošťák vždy neodmyslitelně patřili k obci a městu. Pro staré lidi je i dnes často jedním z mála lidí, které je navštíví. Je třeba pamatovat i na tento sociální aspekt. Místní znalost je pro tuto profesi nedocenitelná, a představa, že doručovatelé z Aše ráno pojedou do Chebu, aby se vrátili se zásilkami zpět a stihli je roznést v rozumném čase, je dle mého mylná,“ doplnil starosta Aše.

Záležitost se pokoušel řešit s vedoucí pobočky v Chebu i s oblastní ředitelkou, ale bez výsledku. Proto se dopisem obrátil na generálního ředitele České pošty. „Pokud neuspěji ani zde, požádám o pomoc ministra vnitra,“ doplnil.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!