Aš: Město v létě opraví vozovku v části Selbské ulice

Aš: Město v létě opraví vozovku v části Selbské ulice
Horova, Na Příkopech a Selbská. To jsou tři ulice, kde se v letošním roce v některých úsecích opraví vozovky převážně metodou střední opravy. Oprava již proběhla v ulici Horově, nyní se pracuje v ulici Na Příkopech, před spuštěním je také oprava 103 metrů dlouhého úseku v ulici Selbská.

Zatímco Horova a  Na Příkopech jsou komunikace z dopravního hlediska malého významu, Selbská je výpadovkou z Aše k hraničnímu přechodu do Německa. Zde řidiči tedy mohou očekávat zdržení.

Oprava Selbská byla svěřena společnosti ALGON, která vyhrála poptávkové řízení s cenou 2,016 miliónu korun (s DPH). Zhotovitel vymění asfalt v celé ploše v úseku od křižovatky s ulicí Tovární po křižovatku s ulicí U Lipového dvora, přičemž v některých částech se vymění také konstrukční vrstvy. Počítá se také s výměnou poškozených obrubníků za nové. Veškeré práce, včetně pokládky nového asfaltu, budou probíhat při částečné uzávěře poloviny komunikace. Provoz zde bude řízen semafory.

Dle smlouvy o dílo bude stavba zahájena 1. července, termínem dokončení je 29. srpen 2022.

Situaci komplikuje skutečnost, že kromě tohoto naplánovaného úseku bude v Selbské nutné opravit navazujících dalších cca 100 metrů vozovky, a to od křižovatky s ulicí U Lipového dvora až po odbočku k benzínové pumpě.

Selbská je dopravně značně vytížená komunikace s množstvím projíždějících kamiónů. Její technický stav se v uvedeném úseku během zimních měsíců rapidně zhoršil. Předpokládá se, že oprava obou úseků by se udělala naráz. Touto variantou se nyní bude zabývat rada města.

V přípravě je ještě oprava vozovky v ulici Příkré. Její realizace bude záviset na tom, kolik prostředků  zbyde po rozšíření opravy Selbské.    

Zdroj: Město Aš


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!