Aš: Komín byl zabetonovaný, musel se postavit nový

Aš: Komín byl zabetonovaný, musel se postavit nový
Před dokončením jsou dvě investiční akce, směřované do úprav budovy základní školy v Kamenné ulici. Jedná se o novou plynovou kotelnu, která nahradí centrální zdroj dálkového vytápění, a stavbu výtahu.

Obě investiční akce, nyní dohromady za cca 3,5 miliónu korun (cena je sDPH), jsou na sklonku prázdnin před dokončením. Rada města Aše na své srpnové schůzi schválila více a méně náklady, týkající se odvodu spalin z kotlů. Zjistilo se totiž, že stávající komínové průduchy, se kterými projekt původně počítal, nelze použít, protože byly v minulosti v některých částech zabetonovány. U pláště budovy proto musel být vystavěn komín zcela nový. Cena díla se tak zvýšila o cca 100 tisíc korun (cena s DPH). Kotelnu buduje vítěz výběrového řízení, sokolovská společnost Radek Tirala – vodoinstalace (cena z výběrového řízení byla 1,3 miliónu korun).

Zajištění bezbariérovosti přístupu do školní budovy bylo svěřeno společnosti RMC STAVBY Cheb, která zvítězila ve výběrovém řízení s nabízenou částkou 2,1 miliónu korun. Za tuto částku se provedla bezbariérová úprava vstupu do žákovských šaten 1. stupně, zrekonstruovala se sociální zařízení v přízemí, kde vzniklo WC pro osoby zvláště tělesně postižené a zároveň byly opraveny sprchy pro tělocvičnu. Vně budovy byl přistavěn osobní výtah propojující všechna tři podlaží budovy, která jako první z ašských škol umožní bezbariérový přístup.

Obě technická zařízení budou umístěna v zadním traktu školy, takže nebudou nijak rušit ráz této více než sto let staré budovy.

Dle smluv o dílo mají být veškeré práce hotové do začátku nového školního roku.


Zdroj: město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!