Aš: Bývalá pivnice U Žabáka a objekt v Kmochově ulici by měly být odstraněny

Aš: Bývalá pivnice U Žabáka a objekt v Kmochově ulici by měly být odstraněny
Na programu druhé letošní schůze rady města bylo dohromady 28 bodů. Úvod tradičně obstarala kontrola plnění dřívějších usnesení. Pravidelným tématem těchto kontrol je prověrka problémových staveb ve městě.

V seznamu je nyní osm nemovitostí, některé z nich – bývalá pivnice U Žabáka, a objekt v Kmochově ulici, by měly být odstraněny.

Rada schválila výsledky několika výběrových řízení. Tyto výběry souvisejí s chystanými investičními akcemi letošního roku: rekonstrukcí sídliště Mikulášská, Příbramská a stavbou parkoviště a úpravami v sídlišti Mírová, Tesařská. Výběrová řízení řešila technický dozor investora a koordinátora bezpečnosti práce (BOZP). Rada pověřila starostu města podpisem smlouvy o dílo s vítěznými uchazeči: spol. DS engineering PLUS Karlovy Vary (technický dozor investora) a Kontrol Most (BOZP) pro rekonstrukci sídliště Mikulášská, Příbramská. Mostecká společnost má zajistit koordinaci BOZP také na akci Mírová, Tesařská.

Rada se seznámila se závěrečnou zprávou dokončené investiční akce Parkoviště u tělocvičny v ulici Gustava Geipela. Celkové náklady na tuto stavbu činily 3,077 miliónu korun. Rada doporučila zastupitelstvu vzít tuto zprávu na vědomí.

Rada uložila příslušnému odboru zveřejnit záměr o prodeji tří služebních automobilů: Hyundai Accent, a Hyundai Getz a Škoda Fabia.

Radní podpořili činnost Volejbalového klubu Aš, oddíl badminton, částkou 44 340 korun. Dotace z rozpočtu města v uvedené výši bude použita na účast na šesti celostátních turnajích.

Rada doporučila zastupitelstvu města schválit poskytnutí individuální dotace z rozpočtu města spolku BTSB fitness klub v Dukelské ulici na projekt Strongmen´s Games Aš 2018. Jedná se o 7. ročník mezinárodní soutěže v silovém sportu v kategoriích amatér a profesionál.

Rada města ve funkci valné hromady, jako jediný společník při výkonu působnosti valné hromady společnosti TEBYT Aš, schválila ceník za ubytovací služby v ubytovně Nedbalova ulice. Cena za ubytování jedné osoby na jednu noc bude nyní činit 200 Kč a 4200 Kč na měsíc. Na ubytovně v současné době žije 58 stálých klientů. Jedná se o zvýšení ceny o 20 Kč /1 osoba a noc a o 300 Kč/1 osoba a měsíc.

Zdroj: město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!