2013 – Sokolov: Dotazníková akce bude zjišťovat klima na školách 4891 (TV Západ)

2013 – Sokolov: Dotazníková akce bude zjišťovat klima na školách 4891 (TV Západ)
Od příštího týdne začne na sokolovských základních školách dotazníkové šetření na téma Klima škol. Město i školy chtějí poznat, jak se cítí žáci ve školním prostředí nebo co si rodiče myslí o spolupráci s učiteli a pracovníky školy.

„Městu jde v podstatě o to, abychom poznali, co si myslí žáci, co si myslí rodiče a co si myslí pedagogové tak, abychom z toho pak mohli udělat nějakou analýzu, kdy závěrem té analýzy potom budou nějaká doporučení pro ředitele škol, kde přidat, co zlepšit,“ vysvětlil místostarosta města Ladislav Sedláček.

Z dotazníku očekává město, že se dozví o skutečné situaci, která na školách panuje, a proto je šetření anonymní. 

„Už v minulosti jsme jednou zjišťovali touto dotazníkovou metodou a samozřejmě tyto dotazníky jsou anonymní, žádné podpisy, žádná evidence tam není, prostě máme rozdány dotazníky pro příslušné skupiny a zase je vybíráme zpátky bez toho, abychom kontrolovali nějaká jména a seznamy,“ ujišťuje ředitel 6. Základní školy Ivo Záleský všechny dotazované.

Analýza bude předložena Zastupitelstvu města k posouzení dalšího jednání. Jedním z kroků bude zřízení školního psychologa. Ten bude působit na každé Základní škole. Navíc v rozpočtu je rezerva na případné zapojení asistenta pedagoga. 

„Zcela jistě chceme ty výsledky řešit hned tak, aby se projevily ještě v tomto školním roce, protože naším zájmem je tento samý průzkum udělat i příští rok touto dobou tak, abychom věděli, jestli došlo ke zlepšení nebo jestli někde nedošlo ke zhoršení situace," zdůraznil Sedláček

Vyplněním dotazníku mohou rodiče, žáci i učitelé pomoci městu rozhodnout o dalším postupu.

Šetření bude probíhat také v mateřských školách, kde dotazník bude oslovovat pouze personál a rodiče.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!