2009 – Sokolov: Granty na příští rok byly rozděleny (3882) (TV Západ)

2009 – Sokolov: Granty na příští rok byly rozděleny (3882) (TV Západ)
Město Sokolov potvrdilo na příští rok granty na kulturní akce. Dočkat by se měli příznivci starých pohlednic města. První výstava proběhla loni a setkala se s velkým zájmem. Vystavovala se polovina ze zhruba 600 stovek pohlednic, které město před časem zakoupilo.

„Domnívám se, že by bylo záslužné, velice dobré, vystavit i druhou polovinu. Pan Holman se osvědčil jako organizátor, takže jsme přisoudili, Rada doporučuje schválit, aby to příště dělal opět pan Holman,“ uvedl místostarosta Zdeněk Berka.

Výstava s grantem 40 tisíc by měla proběhnout příští rok v létě a povzbudit k vyšší návštěvnosti kostela sv. Antonína z Padovy. Další akcí, která se uskutečnila již letos, je Sokolovské kulturní léto. Každý týden loni na Starém náměstí probíhaly koncerty a prodejní trhy. Kulturní komisi se více líbil návrh Městského domu kultury, který navrhoval akce pořádat na různých místech a nejen v úterý, jak tomu bylo. Vedení města ale podle svých slov bude doporučovat zastupitelům vybrat nabídku druhou, protože zadání bylo pro Staré náměstí. Grant ve výši 150 tisíc tak získá soukromá agentura. Městský dům kultury byl vybrán jako pořadatel tradiční akce nazvané Sokolovský advent. Součástí adventních vystoupení bude také koncert Věry Martinové.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!