2003 – Cheb: Fotbalový Union hostil silný divizní tým Litvínova (TV Západ)

2003 – Cheb: Fotbalový Union hostil silný divizní tým Litvínova (TV Západ)
V jedenáctém kole divizní soutěže hostili fotbalisté Unionu jednoho z aspirantů na postup, momentálně druhý Chemopetrol Litvínov. Chebští chtěli prodloužit již čtyři kola trvající sérii zápasů bez porážky.

V minulém kole oba týmy vyhrály shodným výsledkem 3:1. Cheb v Kryrech a Litvínov doma nad Libuší. Chemopetrol tak prodloužil svojí sérii neporazitelnosti na úctyhodných devět utkání, naposledy totiž prohrál hned v úvodním kole soutěže. V duelu se Severočechy se trenér Dejmal musel obejít bez zraněného Marjova, který se v posledních zápasech rozehrál k výborným výkonům. Zraněné koleno ho přitom už v podzimní části soutěže možná nepustí na trávník. 

Domácí tak nastoupili v této sestavě v brance s číslem 1 David Šmejkal, v poli 2 Radek Švehla, 3 Tomáš Bauer, 4 Miroslav Novák, 5 kapitán mužstva Jiří Štajner, 6 Jan Bauer, 7 Michal Salák, 8 Petr Hynek, 9 Daniel Čížek, 10 Tomáš Kaplan a 11 David Kuna. 

Za slunečného mrazivého počasí si do ochozů našlo cestu 560 diváků, kteří od úvodního hvizdu rozhodčího Ardeleanu viděli zajímavý fotbal. Domácí nastoupili bez nejmenší známky respektu a už v šesté minutě mohli jít do vedení. Překvapivá střela Tomáše Kalána skončila těsně vedle levé tyče hostující brány. 

Ve třinácté minutě se po centru Jana Bauera ocitl sám před gólmanem Novákem, Salák, ale z několika kroků mířil přímo do náruče hostujícího brankáře. O čtyři minuty později zahrozil poprvé také Litvínov, ale Šmejkal stačilo před důrazným Jouzou zachránit. Ve 27. minutě se Severočeši dostali do přečíslení, obrana domácích na poslední chvíli hrozící nebezpečí odvrátila. Union si i v následujících minutách udržoval převahu.

V pětatřicet minutě pálil nebezpečně Čížek, ale gól přišel až o tři minuty později, kdy Kalán krásně vysunul rozběhnutého Saláka, který technickou střelou podél gólmana otevřel skóre. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0. 

Úvod druhého dějství patřil hostům, jejichž hru dirigoval ex teplický Frťala a brzy přišlo i vyrovnání. V padesáté šesté minutě zahrával Ihradský z úhlu trestný kop a jeho prudký centr zaplul ke vzdálenější tyči Šmejkalovo brány. Domácí po obdrženém gólu hru vyrovnali a přišly i další šance. 

V 65. minutě stačila hostující obrana Kalánův nebezpečný centr ještě odvrátit, ale o devět minut později už šel Union opět do vedení. Střídající Dočekal se na hranici velkého vápna opřel do míče a ten skončil přesně u pravé tyče. 

Další vzrušení přinesla osmdesátá minuta. Nejprve hostující Jirka nastřelil z přímého kopu z dvaceti metrů tyč a hned z protiútoku se řítil na brankáře Nováka osamocený Dočekal, který ale tentokrát už tak úspěšný nebyl. 

V závěru utkání měl gólovou pojistku dvakrát na noze Salák. V osmdesáté páté minutě skončila jeho tečovaná střela těsně vedle a o dvě minuty později, kdy se po brejku ocitl sám před Novákem, prováhal nejlepší okamžik ke střele a pak pálil pouze do hrudi hostujícího gólmana. V nastaveném čase už domácí Litvínov k ničemu nepustili a vítězstvím 2:1 prodloužili sérii neporazitelnosti už na pět zápasů.

„Je teda pravdou, že my jsme měli rozhodnout už hned na začátku, kdy jsme měli dvě vyložené šance a to utkání by se asi vyvinulo úplně jinak, ale já jsem radši, když potom to takhle skončí a vidím, že ty hráči i za stavu jedna nula jsou schopní nebo jedna jedna znovu zabojovat a ještě se pokusit zahrát nějaký výsledek. A to je ten posun v tom, co vlastně my děláme, protože my jsme v těch prvních utkáních rezignovali vždycky po obdrženém gólu a zlomilo nás to,“ poznamenal po utkání trenér domácích Jindřích Dejmal.

Díky dalšímu tří bodovému zisku se Union posunul z patnácti body už na sedmou příčku. Soutěž dále vede béčko Mostu před Libuší a Litvínovem. Ve dvanáctém kole hraje Union opět doma. V neděli 26. října hostí od 14:30 svého souseda v tabulce osmý Slavoj Vyšehrad. 

Méně se už o uplynulém víkendu dařilo dalšímu chebském týmu FC, který podlehl v domácím prostředí Baníku Sokolov 1:2. Další zápasy dvanáctého kola karlovarského krajského přeboru skončily takto: Dolní Rychnov Toužim 2:2, Ostrov Františkovy Lázně 2:0, Lokomotiva Karlovy Vary Chodov 3:1, Skalná Drmoul 4:1, Buldoci Karlovy Vary B Hroznětín 1:0, Stará Role Aš 2:2 a Útvina Trstěnice 2:7. V čele krajského přeboru zůstává béčko Buldoků před Trstěnicemi a Toužimí. FC Cheb patří po dvanácti kolech šestá příčka a Baník Sokolov je desátý.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!