2003 – Cheb: Duel s Kadaní sledovala rekordní návštěva (TV Západ)

2003 – Cheb: Duel s Kadaní sledovala rekordní návštěva (TV Západ)
Ve čtrnáctém divizním kole hostili fotbalisté chebského Unionu tým Tatranu Kadaň a před letošní rekordní návštěvou téměř sedmi stovek diváků chtěli prodloužit už pět zápasů trvající vítěznou sérii.

Začátek utkání patřil ale překvapivě Severočechům, kteří domácí obranu zlobili především rychlými brejky. 

Po čtvrthodině hry šli hosté dokonce do vedení. Kousek za hranicí velkého vápna si míč k přímému kopu postavil Mikeš a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Už o tři minuty později mohl vést Tatran dvoubrankovým rozdílem, ale lob nebezpečného Poustky skončil těsně nad brankou. Domácí pak hru vyrovnali a přišly i gólové šance. 

Ve dvacáté první minutě vysunul Salák Kunu, ale hostující brankář Turánek šanci včasným vyběhnutím zlikvidoval. Vyrovnání tak přišlo až v třicáté šesté minutě, kdy našel Dočekal zpětnou přihrávkou Hynka a ten tvrdou střelou míč poslal do sítě. Závěr poločasu byl v režii domácích, ale nebezpečným hlavičkám Švajnera a Saláka chyběly centimetry. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. 

V úvodu druhé půle měl Šmejkal hodně práce s tvrdou střelou hostujícího Poustky. Pak se ale opět začali prosazovat domácí. V padesáté páté minutě zachraňoval Turánek před Hynkem a úspěšný byl i o čtvrt hodiny později při trestném kopu Saláka. Deset minut před koncem měli šanci také hosté, ale Šmejkal se po nepřesném odkopu stačil do brány vrátit včas. 

V závěru utkání domácí vystupňoval tlak. V 86. minutě se v gólové příležitosti ocitl Salák, ale sražený míč nakonec skončil těsně vedle. Podobně jako tečovaná střela střídajícího Mikeše o tři minuty později. Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, dostal se míč po ose Novák Dočekal k volnému Janu Bauerovi, který zblízka nezaváhal a gólem v poslední minutě strhl vítězství na domácí stranu.

„Pro nás to bylo vítězství šťastné. Je pravda, že bylo vybojované. Má se bojovat do posledního písknutí rozhodčího a o to víc si toho cením. My už jsme unavení, my víme, že asi tady Kadaň má ty samé problémy. Dnes ze změnou času prakticky hráči nestíhají trénink. Ve čtyři hodiny jsem nemůžou přijít, v půl páté je šero, v 5 je tma, tak to plácáme, lepíme všelijak. Ale zaplať pánbůh, že je konec a že to takhle dopadlo. Já jsem při tom, když jsme měli dva body po šesti kolech, nevěřil, že bychom mohli mít tolik bodů, co máme teď. Potvrdilo se to, co předpovídal náš prezident. Jsem rád, že mu předpověď vyšla, ale já chci skromně fungovat dál a trpělivě pracovat na tom, co jsme si tady řekli před mým příchodem,“ zhodnotil nejen dnešní zápas domácí trenér Jindřich Dejmal. 

„To víte, že jsem svým způsobem zklamaný, protože skoro bych řekl, že by tomu slušela plichta. No ale domácí dali dva góly, no tak vyhráli, nedá se nic dělat. My v naší situaci prostě potřebujeme každý bod a byli bychom dneska rádi za něj, ale bohužel," komentoval výsledek trenér Kadaně Jan Lím. 

Po výhře 2:1 se Union posunul už na šestou příčku tabulky, přičemž na třetí Čelákovice ztrácí jediný bod. V čele je stále béčko Mostu s pěti bodovým náskokem na druhý Litvínov. Poslední zápas podzimní části hraje Union v Praze, kde jeho soupeřem bude Admira Slavoj.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!