2002 – Cheb: Vstup a vjezd do areálu nemocnice se bude regulovat (TV Západ)

2002 – Cheb: Vstup a vjezd do areálu nemocnice se bude regulovat (TV Západ)
Zpřísnění přístupu do areálu chebské nemocnice chce v krátké době zavést vedení tohoto zdravotnického zařízení. Areál již začala hlídat najatá bezpečnostní služba a uvažuje se rovněž o uzavření nestřeženého zadního vchodu pro pěší. Ten by měl být v budoucnu otevřen v časech, kdy dochází k výměně jednotlivých směn zaměstnanců nemocnice.

"Co mě k tomu vedlo? Jednak samozřejmě to, že do areálu byl volný přístup, ale začínali se nám sem dost stahovat bezdomovci. V parku za gynekologií si dokonce postavili takový svůj bunkr. A dalším důvodem bylo to, co už jsem říkal jednou – neukáznění občané, kteří jsou na sídlišti, na Spáleništi nám sem chodí do parku venčit psy. Park jsme teď začali čistit od náletů, křovin apod. a já nesouhlasím s tím, aby nám sem chodili venčit psy," postěžoval si ředitel Okresní nemocnice v Chebu Milan Burša. 

Zpřísnění by se mělo dotknout také vjezdu automobilů. V současnosti může do areálu nemocnice zajet téměř každý, stačí k tomu pouze nahlášení účelu návštěvy službě u vchodu. Nedisciplinovaní řidiči toho ale často zneužívají a někteří zde dokonce nechávají vozidla zaparkovaná přes celou noc. 

Do budoucna by proto měla být pro vjezd do areálu nutná povolenka, kterou zájemci získají u hlídací služby u vchodu. Za povolení ke krátkodobému parkování budou však návštěvy muset zaplatit, a to pravděpodobně 10 korun za jednu hodinu. 

"Budou z toho výjimky jednoznačně, jak už jsem jasně deklaroval několikrát, bude to pro onkologické pacienty, pro pacienty, kteří budou jezdit na častější vyšetření, dejme tomu pětkrát, šestkrát, mohou si požádat o permanentky, ale jinak výjimky dávat nebudeme. Samozřejmě výjimku mají naši zaměstnanci, ti mají permanentky, potom ti, co jsou zde v nájmu, to dostanou také permanentky, ale ti nám platí za parkovné v areálu normálně," přiblížil Burša. 

Pokud nenastanou nějaké administrativní problémy, měla by opatření omezující přístup do areálu chebské nemocnice vstoupit v platnost již od počátku měsíce srpna. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!