2002 – Cheb: Po výhře nad béčkem Buldoků se Union vrátil na čelo tabulky (TV Západ)

2002 – Cheb: Po výhře nad béčkem Buldoků se Union vrátil na čelo tabulky (TV Západ)
V osmém kole krajského přeboru hostili fotbalisté Unionu vedoucí tým soutěže béčko karlovarských Buldoků. Union opustil první příčku po porážce v minulém kole v Toužimi, a pokud se chtěl do čela tabulky opět vrátit, musel v tomto duelu zvítězit.

V úvodní čtvrthodině utkání obě mužstva spíše čekala na chybu soupeře, přičemž překvapivě víc práce měl domácí gólman Šmejkal. Pak se ale již začal Union postupně prosazovat. Ve 20. minutě po rohovém kopu Hynka stačil hostující brankář Dobeš míč vyboxovat před naskakujícím Švehlou a úspěšný byl i o pět minut později při trestném kopu Schweinera. 

Asi největší šanci první půle měl v minutě 26. Sláma, který se pěkně uvolnil v šestnáctce, ale ani jeho střela gólmana hostí nepřekvapila. 

První branky se tak diváci dočkali až v 55. minutě. Schweinerova hlavička po rohovém kopu Kuny sice ještě skončila na tyči, ale k odraženému míči se dostal Sláma, kličkou se zbavil obránce a jeho tvrdá střela skončila přesně v šibenici. 

Tentýž hráč mohl podruhé skórovat o deset minut později, ale jeho střelu po pěkné Čížkově přihrávce Dobeš reflexivně vyrazil. Ještě v téže minutě přešel přes tři hráče Hynek, zpětnou přihrávkou našel úplně volného Čížka, který technickou střelou zvýšil na 2:0. Hned o minut později se do brejku dostal Kuna a potvrdil, že se v takovýchto situacích většinou nemýlí. 

Dvakrát pak mohl skórovat aktivní Sláma, ale jeho první střela skončila těsně vedle a druhá pouze na boční síti. Skóre se tak počtvrté měnilo až v minutě 77. Kunův centr našel v šestnáctce Švehlu, na jehož přesnou hlavičku již Dobeš nedosáhl. Na konečných 5:0 uzavřel účet zápasu svým druhým gólem Kuna šest minut před koncem. 

"Tak jsem spokojený po dlouhé době. My už jsme byli všichni trošku nervózní z toho, že jsme zajedno si vytvářeli moře šanci a neproměňovali, a že i ti Buldoci se dostali před nás. I když zase na druhé straně já mám hodně zkušeností s tím, že fotbal se hraje do 26. června nebo do kdy, a teprve potom se počítají zajíci. Ale samozřejmě pro klid v klubu a pro klid toho mužstva, pro jeho psychiku bylo tohle vítězství strašně důležité, protože my jsme se pomalu dostali do takové malé deprese, já jsem celý týden měl co dělat, abych těm klukům vysvětlil, že se nedá nic dělat, v Toužimi jste prohráli, přestože jsme tam s nimi hráli 75 minut na jednu bránu. A musíme hrát třeba od 0:0 a vyhrát jen 1:0. Vyhráli 5:0, tak o to jsem spokojenější," popsal náladu v týmu jeho trenér Unionu Cheb Jindřich Dejmal.

Union, který se díky vítězství opět vrátil do čela tabulky, sehraje příští domácí zápas v neděli 13. října, kdy od 16 hodin hostí mužstvo Horního Slavkova. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!