2001 – Cheb: Union porazil 1. FC Plzeň 3:1 (TV Západ)

2001 – Cheb: Union porazil 1. FC Plzeň 3:1 (TV Západ)
V osmém kole oblastního přeboru hostili chebští fotbalisté tým 1. FC Plzeň. Unionu vyšel začátek a již v 7. minutě mohli jít do vedení. Prokopec ale zblízka trefil pouze boční síť a rovněž další slibné šance zůstaly bez využití.

Zhruba po čtvrt hodině hry poprvé zahrozili také hosté. Po rohovém kopu ale zcela volný Görner hlavičkoval těsně mimo bránu. Oba týmy si poté vytvořily řadu dalších gólových šancí. Za zmínku stojí především krásná Hanusovo střela z téměř 30 metrů. Branky se ale v první půli diváci nakonec nedočkali. 

Také úvod druhého poločasu zahájili domácí náporem. Ve 48. minutě prošel aktivní Dočekal přes půlku hřiště a přesnou přihrávkou našel úplně volného Čížka, který ale střelou z úhlu trefil pouze brankáře hostí. 

V 54. minutě přišel pro domácí šok. Po rozehraném přímém kopu nejprve Šilhánek nastřelil tyč, ale opakovaná střela Nádravského již skončila v domácí bráně. Vyrovnání se čtyři stovky diváků dočkaly již za dvě minuty. Trestný kop Kuny šikovně tečoval Švajner a bylo to 1:1.

V 66. minutě mohli jít hosté opět do vedení, ale Görnerovu ránu Šmejkal vyrazil a následná Šilhánkovo střela pouze olízla břevno domácí brány. V minutě 72. se ve slibné šanci znovu objevil Čížek, ale tentokrát minul bránu. Do vedení šli domácí tedy až o dvě minuty později, kdy se po pěkném úniku trefil Dočekal. 

Zhruba 10 minut před koncem měla Plzeň obrovskou příležitost k vyrovnání, kterou ale Šmejkal se štěstím zlikvidoval. A tak o chvíli později uzavřel skóre přesnou střelou domácí Hynek na konečných 3:1. 

„Rozhodně je to důležité utkání, a to vzhledem k tomu, že jsme prohrávali 1:0. Museli jsme zvrátit výsledek. Dnes to byl soupeř po taktické stránce, myslím si, velmi vyspělý. I když je to mladé družstvo, dělá nám problémy hlavně v rozehrávce. V druhé půli už to bylo trošku o něčem jiném. Přidali jsme na bojovnosti a dotáhli jsme to do vítězného konce,“ shrnul průběh zápasu trenér FK Union Jiří Musil.

Tříbodovým ziskem si chebští fotbalisté upevnili průběžnou druhou příčku v tabulce oblastního přeboru a na vedoucí Doubravku stále ztrácejí pět bodů. Domácímu publiku se Union opět představí v neděli 14. října, kdy od 16:00 hodin hostí celek TJ Staňkov. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!