2001 – Cheb: Město chystá výstavbu obytného domu (TV Západ)

2001 – Cheb: Město chystá výstavbu obytného domu (TV Západ)
Chebská radnice rozhodla o využití volného areálu v ulici K nemocnici, v němž dříve sídlili místní Technické služby. Již v příštím roce by měla na tomto pozemku začít výstavba obytného domu, ve kterém bude 65 malometrážních bytů. Celá akce si vyžádá investici ve výši přibližně 60 milionů korun. V současnosti již město zažádalo o vydání územního rozhodnutí.

„Okamžitě, jakmile bude k dispozici územní rozhodnutí, tak požádáme Ministerstvo pro místní rozvoj o poskytnutí příspěvku na vybudování. Tam se to dává odděleně – jednak na bytovou jednotku a jednak na vybudování inženýrských sítí,“ sdělil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Jestliže nedojde k nějakým nepředpokládaným zdržením, s výstavbou by se mělo začít na jaře příštího roku a samotná stavba by měla trvat přibližně jeden rok. Město ale nepočítá ale s tím, že by nové byty měly sloužit k nájemnímu bydlení. 

„Tam by se spíše jednalo o formu bydlení, kdy ti, kteří tam budou bydlet, by si na to přispěli. Spláceli by hypotéku. Takže by se z toho poté staly byty, které by byly v jejich osobním vlastnictví v horizontu dvaceti let,“ vysvětlil místostarosta.

Díky tomu, že město přispěje zasíťovaným pozemkem, projektovou dokumentací a inženýringem stavby, i díky předpokládané dotaci, by se ale ceny zdejších bytů měly pohybovat poměrně výrazně pod obvyklou cenovou hladinou.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!