1999 - Cheb: Orchestr oslavil vítězství (TV Západ)

1999 - Cheb: Orchestr oslavil vítězství (TV Západ)
Obrovským úspěchem skončila mezinárodní soutěž v Curychu ve Švýcarsku pro chebský mládežnický dechový orchestr. Získal první místa ve všech kategoriích. Po příjezdu zamířili hudebníci a mažoretky přímo na chebské náměstí, kde je kromě příznivců dechovky přivítali i zástupci radnice.

„Byla to světová soutěž mládežnických dechových orchestrů, tzn. do 25 roků. Zúčastnilo se kolem 60 orchestrů,“ uvedl dirigent orchestru Jiří Smitek. 

Na festivalu se soutěžilo ve třech kategoriích – v koncertním vystoupení, klasickém pochodu a show programu. Za pochod obdrželi chebští hudebníci dokonce i první cenu s vyznamenáním, a to v konkurenci kapel z celého světa včetně Afriky. Tato soutěž se konala naposledy před sedmi lety. Tehdy si orchestr chebské základní umělecké školy rovněž odnesl první cenu. 

Jaká byla v Curychu atmosféra?

„Byla výborná. Hlavně, co nejvíc, tak kluci tam byli hrozně oblíbení. Nestačili jsme jezdit z akce na akci a hrát. Bylo to prostě úplně super,“ uvedl dále Jiří Smitek.

A mažoretky?

„Samozřejmě taky, já to beru, že patří jako k nám. To je pochopitelné,“ dodal.  

Po krátkém, ale srdečném přivítání na náměstí, předvedli vítězové ukázky ze svého úspěšného programu. Svým účinkováním si podmanili všechny zúčastněné a právem sklidili velké ovace. Zvláště se líbily půvabné mažoretky, jež se po skončení programu ocitly v davu diváků. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!